reintz

Om mig

Jag är uppvuxen i Alingsås och efter konstnärlig utbildning i Göteborg begav jag mig till Sälenfjällen för att jobba säsong. Det blev en del tecknarjobb som extraknäck där uppe. Dessa extraknäck ledde mig sedan till Gotland för sommarsäsongen. Efter tre år av säsongsjobb och backpacking i Asien startade jag min firma 1995 på Gotland men flyttade samma år till Stockholm för att pröva vingarna där. Fick med en gång in en fot på NK i Stockholm där jag var med och producerade deras välkända Julskyltning, allt från designskisser till handmålade kulisser. Bilder från dessa produktioner hittar du här.


De kontakter jag skapade under mina vintrar i Sälen fick jag nytta av även som inflyttad Stockholmare. Jag fick en hel del uppdrag från Sälen som blev SkiStar som driver skidanläggningarna i Åre, Hemsedal, Trysil, Vemdalen, Sälen och Hammarbybacken. Än idag 2018 gör jag mycket jobb åt SkiStar.

Efter tio år i Stockholm var lägenheten för trång drömde vi om Gotland igen. När min Gotländska sambo (numera fru) fick jobb på ön gick flyttlasset över Östersjön igen. Firman fick ny adress och flyttade in i på vinden i Visbys gamla tågstation. På Gotland har jag fått den äran att jobba med driftiga uppdragsgivare och spännande sammarbetspartners inom olika brancher.

Inför vintern 2016 fick jag uppdraget att ta fram helt nya pistkartor till SkiStars alla destinationer i Norden. Under 5 månader jobbade jag intensivt med de totalt 13 pistkartorna. Alla kartor är mycket uppskattade och levererades enligt tidsplan. Se alla 13 pistkartorna

Efter det har jag tagit fram fler pistkartor till skidorter i Sverige och Norge. I december 2018 har jag designat nya pistkartor till totalt 30 skidorter och fler är på gång.

Jag känner mig priviligerad att få jobba med det som är det roligaste jag vet.

Full fart i ateljén inför NK´s Jul 2010

Fakta

Född: 1971 i Alingsås

Bor: Hus utanför Visby

När jag inte jobbar: Umgås med familjen, springer ca 7 mil i veckan och reser gärna till ett ställe med höga berg

Dit reser jag gärna igen: Nepal och Indien

Maträtt: Bombay curry

Dryck: Rödvin, te eller en riktig espresso

God egenskap: Tålamod, vänsterhänt (!?)